search
top

Віктор Гребенюк переміг у конкурсі ім. Леся Мартовича

27.10.2022. Віктор Гребенюк, член Волинського осередку Спілки християнських письменників України, переміг на VI Всеукраїнському конкурсі ім. Леся Мартовича.

У номінації «Проза. Книги. Новели» диплома І ступеня удостоїлась його збірка «“Ефект Вертера” та інші новели». Конкурс проводили Львівська обласна організація Національної спілки письменників України та ГО «Розточчя».

Лесь Мартович (1871–1916) належить до «покутської трійці» класиків української новелістики разом із Василем Стефаником і Марком Черемшиною, але відомий менше за них. Тож конкурс має на меті й популяризацію його імені. Цього року в «творчих перегонах» взяли участь 410 авторів зі всіх областей нашої держави та десяти країн зарубіжжя.

Це вже всьоме коротка проза Віктора Гребенюка визнається кращою. Так, торік він став переможцем Всеукраїнського конкурсу малих прозових форм ім. В. Стефаника, теж проведеного НСПУ. Найбільше таланить його творам зі збірки «Ефект Вертера»: удача усміхнулася шести новелам на всеукраїнських і міжнародних літературних змаганнях, кілька інсценізовано, їх вивчають у деяких школах, передруковують у журналах і збірниках.

Книга «“Ефект Вертера” та інші новели» доступна в інтернеті на багатьох ресурсах в електронному і звуковому форматах.

 

 

top