search
top

«Це ви нам будете розповідати про Бога?»

19.07.2018. Такими словами на ґанку будинку культури дитячого табору «Світанок», що в с. Дачне Ківерцівського району, 19 липня наших спілчан зустріла зграйка дітлахів.

Це було перше, що збентежило того дня Наталію Добжанську-Найт, Дмитра Довбуша і Віктора Гребенюка. «Еге ж, ми приїхали розповідати вам про Бога, тільки художніми творами. У котрих слово Бог може і не звучати».

Друге, що приємно вразило: хоч нас і попередили про необов’язковість явки, адже це неплановий захід у вільний час, однак на зустрічі були присутні понад 80 слухачів, школярі початкових і середніх класів. Письменники розповіли їм про Спілку, зачитали свої твори.
Третій позитивний момент – ця взагалі-то непосидюща й не вельми дисциплінована публіка слухала дуже уважно, навіть доволі складні тексти, була небайдужою. Після виступу кожен із літераторів відповідав на низку запитань допитливих читачів.

Письменники подарували бібліотеці табору примірники колективних видань нашого осередку, підписали чимало книжок і для домашніх бібліотек юних книголюбів.

Останнім підійшов хлопчик, який не міг придбати жодної книжки. «Залиште мені, будь ласка, хоч би автографи в записнику». Хлопчина пішов із повним комплектом подарованих і підписаних книг.

Сподіваємося на нові плідні зустрічі наступного літа!

 

top